Indulás

A blogomat főleg politikai észrevételeim leírására szeretném szánni. Sok minden történik ma (ezekben az években) a világban és itthon, amiről érdemes és érdekes beszélni, véleményt formálni. Baráti beszélgetések során és akár blogban is. Nem vagyok szakértő, csak egyszerű újságolvasó polgár. A blogomat is ilyen közönségnek szánom.

A neve azért “Belső szemlélő”, mert nekem személyesen nincs kihatásom semmire azon kívül, hogy részt veszek a szavazásokon; tehát csak szemlélője vagyok az eseményeknek, nem alakítója. “Belső” pedig azért, mert nem kívülről, függetlenként nézem azt ami ma itthon történik, hanem magyar polgárként részese vagyok minden eseménynek: ami a hazámmal és a hazámban történik, az velem történik. De általánosíthatok is: ami a világban történik az velem történik. Két okból is: egyrészt más országok politikai történései nem állnak meg az adott ország határain belül, hanem éreztetik hatásukat itthon. Másrészt pedig az emberiség, akármennyire is heterogén, mégiscsak egy közösséget alkot. Együtt kellene fejlődnünk, evickélnünk valamerre.

A blog témája kényes, hiszen politikáról nehéz beszélni ma itthon, és erre is legalább két ok van. 1) Merevek az álláspontok. Egy-egy politikai párt támogatása már-már vallási kérdés – és ez egészségtelen. Néha elborzadok, milyen stílusú diskurzus zajlik egy-egy értelmes cikk utáni kommentekben. 2) Ez az előbbinél is problematikusabb: a politika értékelése nagyon nehéz dolog. Egyszerűen azért, mert rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Azt egyszerű mondani, hogy egy adott politikus egy korrupt alak, de azt nehezebb és több energiát, munkát igényel megindokolni, miért támogatandó vagy elvetendő a falépítés a határra. Még ennél is nehezebb felismerni, hogy annak a pártnak is lehet igaza, amelyre egyébként sohasem szavaznál. 🙂

Ha szeretnél együtt gondolkodni a ma Magyarországáról és a világról úgy általában, akkor ne fogd vissza magad, érdekes időket élünk!

Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s